Bemutatkozás

 

 

Az iskola és a kollégium 1997-ben kezdte meg működését egy komplex, rehabilitáló, szakképző és foglalkoztató program keretében. Az épület teljesen akadálymentes, így minden felvett fiatal számára speciálisan kialakított, akadálymentesített kollégiumi elhelyezést tud biztosítani az intézmény.

 

A kollégium alapfeladata megteremteni a feltételeket azon tanulók számára, akiknek lakóhelyén nincs lehetőség a tanuláshoz, a szabad iskolaválasztáshoz való joguk érvényesítéséhez. A kollégium a megfelelő pedagógiai környezet biztosításával elősegíti a társadalmi szerepek tanulását, a diákok önszerveződése során kialakuló „mikro-társadalomban” a közösségi együttélés, az önkormányzó képesség, a döntés és felelősség, a konfliktuskezelés demokratikus technikáinak megismerését, gyakorlását.

Első emeleti folyosó

 

 

A kollégium 160 fő befogadására képes. A Ridens diákjai mellett a környező középiskolák tanulói is „otthont” kapnak nálunk. A tanulók 2, 3 illetve 4 ágyas szobákban, három szinten kapnak elhelyezést. Valamennyi szobában megtalálható berendezések: asztal, szék, szekrény, olvasólámpa és ágyak. Emellett minden emelethez zuhanyzó (mozgássérülteknek is megfelelő adottságokkal), teakonyha és társalgó tartozik.

Kollégiumi szoba

 

A földszinten került elhelyezésre a kollégiumvezetői, a rehabilitációs, az orvosi szoba, a negyven főt befogadó ebédlő, a raktár és a pénztár.

Földszinti folyosó

 

Ebédlő

Az intézményben 24 órás egészségügyi felügyelet van, melyet egészségügyi ápolók, gyógypedagógiai asszisztensek látnak el.

 Orvosi szoba

 

 Az épület közvetlen szomszédságban van a busz- és vasútállomással, valamint 10 perc sétára a városközponttól.